Ergotherapeuten

Ineke Meijerhof - van Noppen
Ergotherapeut, handtherapeut en praktijkhouder

Ineke is sinds 1986 werkzaam geweest bij diverse organisaties in de gezondheidszorg. Zij is haar loopbaan begonnen in een verpleeghuis van waaruit zij ook de eerstelijns ergotherapie heeft opgezet. Daarna werkte zij als adviseur in het kader van de WMO voor diverse gemeenten.

In 2006 startte zij met de praktijk Ergo In Beweging, daarnaast werkte ze tot 2014 op de polikliniek reumatologie in het Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn. De specialisatie handtherapie is vanuit de interesse voor de reumatologie ontstaan. Voor een andere organisatie en voor vele cliënten heeft zij werkplekadviezen gegeven.

Zij heeft ervaring in de ouderenzorg, revalidatie, advisering in hulpmiddelen, rolstoelen en woningaanpassingen, werkplekadviezen. Zij is ParkinsonNet therapeut en neemt deel aan diverse andere ergotherapie en multidisciplinaire netwerken.


Marjolein Wentink
Ergotherapeut en zelfstandig ondernemer

Sinds haar afstuderen in 1995 is Marjolein Wentink een aantal jaren werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Vervolgens heeft ze bij een verpleeghuis een afdeling ergotherapie opgezet. Zij heeft 6 jaar gewerkt bij een bedrijf in revalidatiehulpmiddelen, waar zij met name WMO voorzieningen adviseerde. Sinds 2009 is zij werkzaam als ergotherapeut in de eerstelijn bij een paramedische praktijk in Deventer.

Door deze verscheidenheid aan werkplekken heeft zij een brede ervaring opgedaan in de ergotherapeutische behandeling van met name ouderen en volwassenen. Zij heeft specifieke kennis over het zitten en positioneren in een rolstoel en de mogelijkheden van sanitaire- en vervoersvoorzieningen. Zij heeft ervaring met het geven van werkplekadviezen.


Elke Stoehrer
Ergotherapeut en zelfstandig ondernemer

Elke is in 2015 afgestudeerd en werkt nu als ergotherapeut en zelfstandig ondernemer. Daarvoor heeft zij onder andere gewerkt als laborant.
Elke’s interesse ligt in het behandelen en begeleiden van volwassenen en ouderen. Hiervoor zoekt zij graag de samenwerking met andere zorgverleners en
mantelzorgers. Bij problemen en/of beperkingen denkt zij mee over het vergemakkelijken van alledaagse handelingen van de cliënt. Met name voor de groep ouderen zet zij zich in om samen met de cliënt de grootst mogelijke zelfredzaamheid te bereiken zodat deze zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Het voorkomen van valincidenten is erg belangrijk. Goed advies over valpreventie en een praktische aanpak hoort bij de werkwijze. Adviezen voor woningaanpassingen en het gebruik van geschikte hulpmiddelen kunnen hierbij een rol spelen.